česky | english

Blog

Příběh vnuka Alberta Palatchiho: Nová kapitola ve světě svatební módy

V módním světě, kde se tradice setkává s inovací, se objevila nová hvězda – vnuk Alberta Palatchiho, zakladatele legendární značky Pronovias. Tento mladý vizionář se rozhodl navázat na rodinnou tradici a přinést do světa svatební módy vlastní jedinečný styl.

Dědictví a inspirace

Vnuk Alberta Palatchiho, sám také Alberto, vyrůstal obklopen módou a kreativitou. Od dětství se díval, jak jeho dědeček budoval největší svatební dům světa, který splnil sny mnoha nevěst. Tento osobní a inspirativní příběh ho motivoval k tomu, aby se i on vydal stejnou. Alberto věděl, že chce vytvořit značku, která by nejen navazovala na rodinnou tradici, ale také přinesla nový, moderní pohled na svatební módu.

Založení vlastní značky

V roce 2020 Alberto založil vlastní značku s cílem oslovit mladé nevěsty, které hledají něco originálního a přitažlivého. Jeho kolekce se odlišují neotřelými střihy, odvážnými detaily a kvalitními materiály. Alberto se rozhodl zaměřit na udržitelnost a etickou výrobu, což se stalo klíčovým prvkem jeho značky. Chtěl, aby nevěsty měly pocit, že si vybírají něco nejen krásného, ale i odpovědného.

Moderní přístup k designu

Albertova filozofie spočívá v propojení tradičních prvků s moderními trendy. Každý kousek v jeho kolekci je pečlivě promyšlen a odráží jeho vizi o kráse a jedinečnosti. Inspiraci čerpá z různých kultur a stylů, což dodává jeho šatům osobitý charakter. Věří, že svatební šaty by měly být odrazem osobnosti nevěsty a jejího příběhu.

Budoucnost v módě

Alberto Palatchi, je důkazem toho, že rodinné dědictví může být silnou inspirací pro novou generaci. S odhodláním a vášní pokračuje v budování značky, která nese hodnoty jeho dědečka, ale zároveň je moderní a reflektuje dnešní trendy. Jeho příběh ukazuje, jak důležité je spojení mezi minulostí a přítomností a jak kreativita a inovace mohou vést k úspěchu.

Davidova značka se rychle etablovala na trhu a ukazuje, že svatební móda může být nejen krásná, ale také udržitelná.



Jak je to v salónu Maya s velikostmi?

Svatební salón mám již 14 let a do minulého roku jsem nabízela modely až do velikosti 48/50. Pečlivě si vedu evidenci obsazenosti modelů podle velikostí a nevěsty s velikostí nad 44 si u nás šaty půjčují minimálně. Hlavním důvodem je, že u modelů nad velikost 42 musíme výrobcům hradit příplatek 25 %, který se promítá i do ceny půjčovného. Proto budou od letošní sezóny k dostání pouze modely do velikosti 44, a to jak u svatebních, tak u plesových šatů. Šaty větších velikostí Vám rádi objednáme na prodej.

Proč na našich webových stránkách nejsou uvedeny velikosti?
Na našich webových stránkách velikosti neuvádíme z několika důvodů. Prvním z nich je, že zhruba polovina zákaznic nezná svou přesnou konfekční velikost. Druhým důvodem je, že máme šaty často ve dvou velikostech, aby pokryly různé postavy, zejména pokud mají šněrování nebo provádíme drobné úpravy. Vždy také kupuji typově podobné modely ve všech velikostech.

To, že nemáme na webových stránkách uvedené velikosti, je tedy z důvodu, že věřím, že vždy najdete ten správný kousek ve vaší velikosti. Pokud si říkáte, že přece nezaplatíte zkoušku a pak nebudete moci vyzkoušet vybrané modely, stačí nám napsat dotaz nebo si "osrdíčkovat" modely, které vás zaujaly. My vám obratem zašleme jejich velikosti.



Svatba 2025: Nejdůležitější trendy, které musíte znát!

Plánujete svatbu v roce 2025? Připravte se na pořádnou dávku inspirace! Mám pro vás přehled nejžhavějších trendů, které na mě zapůsobily na nedávném veletrhu v Barceloně. Připravte se na to, že váš velký den bude naprosto úchvatný!

Perličky: Klasika s moderním twistem

Perličky, to je letošní velký hit! Na šatech, závojích a dokonce i na čelenkách – perličky byly všude. Ať už věříte v to, že přinášejí slzy, nebo ne, rozhodně přidají vašemu looku na eleganci. Jaký skvělý způsob, jak si dodat na stylu!

Řasení: Lichotivý efekt

Řasení se vrací a rozhodně má co nabídnout. Najdete ho na pase, rukou, nebo třeba na bocích. Tento prvek dokáže zakrýt nedokonalosti a zároveň zvýraznit to nejlepší na vaší postavě. Ideální pro všechny nevěsty, které chtějí vypadat skvěle!

Mini šaty s velkým závojem

Pokud toužíte po něčem městském a moderním, mini šaty s výrazným závojem jsou přesně pro vás! Skvěle se hodí na městské svatby a dodají vám neodolatelný šarm.

Transparentnost: Odvaha a elegance

Nebojte se ukázat! Korzetové topy a přiznané podprsenky na šatech dodají vašemu outfitu sexy nádech. Transparentní detaily udělají z vašeho looku opravdový hit.

Volná záda: Efekt, který ohromí

Hluboký výstřih na zádech? To je to pravé ořechové! Vaši hosté nebudou moct odtrhnout oči, když budete kráčet uličkou. Kdo by se nechtěl cítit jako pravá princezna?

Minimalismus: Kvalita a elegance

Pokud máte ráda jednoduché, ale rafinované střihy, minimalistické svatební šaty jsou pro vás ideální volbou. Kvalitní materiály jako mikádo nebo svatební satén dodají vašemu looku noblesu.

Rozparky: Trocha sexy nádechu

Chcete dodat svému looku trochu vzrušení? Svatební šaty s rozparkem jsou skvělou volbou! Pokud si nejste jistá, zda je nosit při obřadu, můžete je mít jako perfektní převlečení pro večerní zábavu. A ty nádherné boty budou díky rozparku skvěle vyniknout!

Závoje: Návrat klasiky

Závoj je letos opět v kurzu! Minimalistické, saténové šaty můžete oživit různými závoji – od jednoduchých tylových po luxusní krajkové varianty. Závoj s 3D aplikacemi, jako jsou květy, nebo ultra krátké varianty přidají vašemu looku šmrnc. A nebojte se experimentovat s velkými tylovými mašlemi!

Doufám, že vás tyto trendy inspirovaly! Ať už se rozhodnete pro cokoliv, nezapomeňte, že váš svatební den je o vás a vašem stylu.



Barcelona Bridal Fashion Week 2024

Předposlední víkend v dubnu jsem opět měla tu čest navštívit největší svatební veletrh v Evropě, tentokrát v Barceloně. Na tento veletrh se vždy neuvěřitelně těším. Nejen proto, že jsou to jediné tři dny v roce, kdy jsme s manželem bez našich tří dětí, ale hlavně kvůli všem těm nádherným šatům, setkáním s dodavateli a objevování novinek pro vás.
Tento rok mě čekalo skutečné překvapení. Naše vlajková značka Milla Nova si pro nás připravila něco výjimečného. Představení nové kolekce proběhlo mimo hlavní výstavní halu, na tajném místě. Adresu jsme se dozvěděli až den předem prostřednictvím SMS: Maritime Museum of Barcelona - Barcelona Royal Shipyard. Byla jsem nadšená!
Při vstupu nás přivítala naše milá manažerka Iryna, která nám nabídla Coca-Colu a popcorn – přesně jako na celovečerním filmu. Usadila nás do sálu, kde se promítaly klipy představující novou kolekci 2025. Tyto klipy byly úchvatné a dokonale vystihovaly atmosféru, jakou bych si přála mít na své svatbě: toskánská vila, bazén, velký stůl, květinová výzdoba, rodina, kamarádi, smích, tanec, světýlka nad stoly a nebe plné hvězd.
Po skončení filmů jsme prošli zataženou oponou do velkého, vzdušného prostoru muzea, kde byly vystavené figuríny oblečené do překrásných šatů. Bylo to jako výbuch konfet! Nová kolekce Milla Nova opět přináší několik podkolekcí, z nichž každá má své jedinečné kouzlo.
Couture - Typická pro tuto kolekci je velká zdobnost a propracovanost. Všechny modely jsou ručně vyráběné z nejluxusnějších látek, dominující přepychové italské hedvábí. Tyto šaty jsou ideální pro svatby v zámeckém prostředí.
White and Lace - MUSE - Kolekce "Jsi múza" je poctou každé ženě – bohyním, které inspirují naše životy. Tato kolekce zachycuje nepolapitelné kouzlo múzy prostřednictvím éterických střihů a snového tylu, doplněného o sochařské saténové kousky, které vyzařují nadčasovou eleganci.
Milla by Lorenzo Rossi - Secret Garden - Tato kolekce odhaluje tajemství květinové krásy a zajišťuje, že každá nevěsta objeví šaty, které ji dokonale vystihují. Je to óda na květiny, které jsou důmyslně vetkané do detailů, textur a ozdob. Stejně jako rozmanitost květin v zahradě, představuje řadu stylů pro všechny svatební preference.
Po šesti hodinách vybírání jsme se přesunuli na výstaviště, kde jsme navštívili naše partnery, aktuální i z minulých let. Věděla jsem, že hledám už jen třešničku na dortu – něco, co jsem u Milla Nova nenašla, a přesto bych to chtěla mít v našem salónu. Myslím, že jsem to našla: značka Iryna Kotapska, založená v roce 2002, je přesně to, co jsem hledala - romantika, lehké materiály, ramínka, hluboké výstřihy a variabilita sukní a topů. Také jsem objednala doplňky od značky Poirier, plesové šaty od značky Mori Lee a spoustu dalšího.
Když se hala zavírala, byla jsem spokojená a nadšená. Myslela jsem, že budeme mít volnou neděli, ale to byl omyl. V neděli ráno jsem se probudila a zjistila, že u nás v hotelu představuje svou novou kolekci značka Alberto Palatchi. Jejich šaty mě zaujaly natolik, že jsem přesvědčila manžela, abychom se šli podívat. A byla to trefa do černého!
Hned u vchodu nás přivítal sám majitel Alberto, který nám vyprávěl příběh o svém dědečkovi Albertovi, jenž podědil firmu na výrobu oděvů od svých rodičů, kteří ji založili v roce 1922. Z této firmy vybudoval nejznámější a nejúspěšnější svatební značku na světě - Pronovias. V roce 2017 ji prodal a jeho vnuk Alberto se nyní snaží její slávu obnovit. Jeho modely jsou jedinečné, nesou v sobě historii značky Pronovias s důrazem na kvalitu, ale zároveň přinášejí moderní trendy a Albertovu osobní vizi.
Kolekce 2025 je velmi rozmanitá a věřím, že si z ní vybere každý. Já sama jsem měla co dělat, abych se vešla do rozpočtu :D.



Když se tradiční setká s netradičním

Dnes pro Vás máme úplně něco jiného - svatební editorial v barvách, které nám ukazují, že svatba nemusí být jen o bílých šatech a černých oblecích.

Díky našim neuvěřitelným tvůrcům a dodavatelům, kteří nám umožnili toto netradiční dobrodružství. Děkujeme vám všem za vaši kreativitu a vášeň, kterou jste vložili do tohoto projektu.


Fotky: @dfueco

Korunka: @carbickovacrowns

Květiny a výzdoba: @kvetinarstvinanamesti

Misto: @hradhnevin@svatbynahrade

Model: @pajik_tengler

Modelka: @karolina_svatosova , @adel_hubnerova, @pcihelkova

MUAH: @lilibuiova

Oblak: @oblack.cz

Prstýnky: @polomiojewellery

Šaty:@svatebnisalonmaya 

Sweet bar: radka_fej

Video: @michalbares.cz, @zuzanajakusova




Další:
© 2024 Insion

Mapa stránek Vytiskni tuto stránku Poslat odkaz na tuto stránku   Salón Maya » Blog

Instagram

Moje